A méhpempő számos létfontosságú elemet tartalmaz

A méhpempő kétségtelenül számos létfontosságú elemet tartalmaz, bár úgy tűnik, hogy az emberi szervezetre gyakorolt hatása sokkal inkább az általunk még nem ismert összetevőknek, mintsem a laboratóriumi analízis során kimutatott elemek összesség énnek köszönhető. Habár az aminosavak, vitaminok, nyomelemek mennyisége a méhpempőben nem túl jelentős, mégis nagyon fontos szerepet játszanak a minőségük miatt. Gyulladáscsökkentő és baktériumölő hatásán kívül klinikai kísérletek azt bizonyítják, hogy a méhpempő még számos jó tulajdonsággal rendelkezik. Először is, javítja a sejtek anyagcseréjét és a szervezet általános állapotát, energiát ad.

Az agyalapi mirigyre és a mellékvesére gyakorolt hatásának köszönhetően segít legyőzni a depressziós állapotot, az erőtlenséget, az idegkimerültséget és a fizikai fáradtságot. Étvágytalanság, vérszegénység esetén, illetve betegség, műtét utáni lábadozási időszakban segíti a súlygyarapodást, és nemcsak a fizikai állapotot erősíti, hanem növeli a vitalitást, lassítja a szervezet és a bőr öregedését. Főleg zselés állapotban szíverősítő hatású (erősíti az izmokat), tágítja az ereket és kiegyenlíti az ütőerekben levő nyomást. Védi a májat és a kísérletek azt mutatják, hogy hatásos nyombélfekély esetén is. Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy a méhpempő kiváló stimulálószer, erősebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz, jó közérzetet biztosít, különösen idegrendszeri problémák esetén jó vitalizáló szer. Ajánlják még vérszegénység, impotencia, a szervek, a bőr és a haj korai öregedése, depresszió, kimerültség esetén. Terhesség alatt is javasolt a fogyasztása, mert védi a májat, szabályozza a bélműködést, kiegyensúlyozza az idegrendszert és a biokémiai össze tevői szabályozzák a méhösszehúzódásokat.

Méhpempőkúra

A méhpempőt magában is fogyaszthatjuk a kúra során, vagy hozzáadhatjuk a mézhez, virágporhoz és különböző ételekhez. A leggyakrabban frissen, szárítva vagy mézhez keverve szokták fogyasztani.

A tiszta, friss méhpempőt a kutatók szerint legjobb ki s edényben vagy kapszulában tartani és 0-5 0C-on a hűtőben tárolni. Doktor Donadieu több éven át írta fel a méhpempőt a betegeinek, és a tapasztalatai alapján az alábbiakat javasolja: a friss méhpempőből a minimális adag egy felnőtt ember számára napi 100-300 mg, a közepes, azaz szokásos adag 500 mg, a nagyadag, ami egy erőteljes lökést ad a szervezetnek, 800 mg. Utóbbi mennyiség súlyos betegségek esetén javasolt. Gyerekeknek általában a dózis fele -negyede ajánlott, koruktól függően, orvosi felügyelet mellett.

A szárított méhpempő esetében a fent említett mennyiségek negyedét ajánljuk. Donadieu doktor azt tanácsolja, hogy a méhpempőt reggel, éhgyomorra fogyasszuk. Tegyük a nyelvünk alá, vagy hagyjuk, hogy elolvadjon a nyelvünkön. A kúra időtartama függ az egyéntől, a betegségektől, a várt eredménytől és az alkalmazott mennyiségtől. Általában azonban a kúra nem tarthat egy hónapnál rövidebb ideig, és ha jobb eredményeket akarunk elérni, akkor javasolt, hogy legalább hat hétig tartson, és évente többször ismételjük meg. A tisztított és szárított méhpempő injekcióként is beadható, fokozatosan növelt mennyiségekben. A kezdeti mennyiség általában 20 g a szárított anyagból és 2 cm  az oldatból.

Méhpempő a kozmetikumokban

Először is, azonnal le kell szögezni, hogy az, hogy a méhpempő tápértéke ilyen magas, nem jelenti azt, hogy ugyanilyen hatásos a kozmetikumokban is. Azok a jótékony hatások, amelyeket a kozmetikai termékek forgalmazói előszeretettel emlegetnek, egyáltalán nem bizonyítottak. Szinte lehetetlen is, hogy egy, még feldolgozott állapotban is ilyen nehezen tárolható termék megőrizze alapvető jó tulajdonságait ezekben a készítményekben. Ennek ellenére az is igaz, hogy jó hatással van a bőrre, így lehetséges külsőleg alkalmazni: kivitelezhető és megfizethető, ha a méhpempőt egy arra alkalmas krémbe keverik.

Minőségi Méhpempő ajánlatok
MINŐSÉGI Méhpempő ajánlatokat kérek:

Méhpempő

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com