Krill olaj nagyon sok omega-3 zsírsavat tartalmaz

A rákolaj két fontos antioxidáns vegyületet is tartalmaz, emellett E-vitamin is nagy mennyiségben található benne, ami szintén képes a káros szabadgyökök megkötésére. Minden életkorban szüksége van szervezetünknek a folyamatos védelemre és erősítésre.
Ezt az antarktiszi vörösrákolaj segítségével biztosíthatjuk, ami egyszerre javítja az immunrendszer működését és óvja a sejteket a káros folyamatoktól, többek közt a stressz ártalmaitól is.

Fogyasztásával élénkülnek az anyagcsere folyamatok, könnyebben megy a tanulás, javul a memória és normalizálódik a vérnyomás és a koleszterin egészséges szintje.
Érdemes fogyókúra mellé is fogyasztani. További rákolaj hatások, árak és vásárlás itt! Az antarktiszi rákolaj halolaj összehasonlítás során az egyik legfontosabb különbség, amit vizsgálatok is alátámasztanak, hogy a krill oil az omega-3 zsírsavakat bioaktív formában tartalmazza. Ezért a szervezet sokkal könnyebben hasznosítja őket, hamarabb és intenzívebben szívódnak fel a bélfalon keresztül, mint a halolaj esetében. Az antarktiszi vörösrákolaj táplálékkiegészítőként az egész család egészségének megőrzéséhez ideális. Rendszeres szedésével erősödik az immunrendszer, a szervezet ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben, egyensúlyba kerül a vérnyomás, a koleszterin- és a vércukorszint. 

Mi is az a Krill olaj?

A Krill egy apró garnéla-szerű rák,  körülbelül 1-6 centiméter hosszú. A Krillek óceánban élnek, és a bálnák, fókák, pingvinek, és a halak fő táplálékai. A Krill kereskedelmi célú halászata elsősorban a Csendes-óceán északi partja mentén Kanadában és Japánban történik. Krill olaj, az az olaj, ami a Krill rákban található, kivonják belőle és étrend-kiegészítőként forgalmazzák.

Krill olaj nagyon sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, de nem csak omega-3 található benne bőségesen, hanem astaxanthin is, mely a világ eddig ismert egyik legerősebb antioxidánsa. Az astaxanthin átjut a vér-agy gáton is, így védi a központi idegrendszert és a szemet a szabad gyökök okozta károsodásoktól is.

Milyen előnyei lehetnek a Krill olaj használatának? 

Két nagy előnye van a Krill olaj használatának a sima Omega-3 tartalmú halolajak használatával szemben:

a Krill olajnak nincs utóíze, mely a halolajakat jellemzi és sokan emiatt nem használják őket

az omega-3 tartalom mellett astaxanthint is tartalmaz, mely antioxidáns hatásánál fogva több féle egészségügyi probléma orvoslására is alkalmassá teheti.

Milyen  bizonyított hatásai vannak a Krill olaj fogyasztásának?

Csökkenti a  koleszterinszintet. Krill olaj természetes orvosság a koleszterinszint csökkentésére. Egy placebo kontrollált kettős vak vizsgálatban 120 ember kapott krill olajat (30 beteg), halolajat (30 beteg), vagy placebot (30 beteg). 3 hónapos használatot követően a napi 1 g Krill olaj 34 %-al csökkentette az LDL (közkeletű nevén a “rossz”) koleszterin szintet,  43,5 %-kal növelte a HDL (“”) koleszterin,  a placebohoz képest. Összehasonlításképpen a napi 3g halolaj 4,5 %-al csökkentette az LDL koleszterintet, és 4,2 %-al növelte a HDL-koleszterin szintet. A Krill olaj  is csökkentette a trigliceridek szintjét is. Ez a vizsgálati eredmény eléggé meggyőző  a Krill olaj hatékonyságáról.

Enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit:  Egy 70 nőbeteg bevonásával zajló, placebo kontrollált kettős vak vizsgálatban bizonyították a krill olaj jótékony hatását premenstruációs szindróma esetében. A klinikai vizsgálat szerint a krill olaj szignifikánsan csökkentette a  premenstruációs szindróma (PMS) tüneteit, mint pl. a menstruációval együtt járó fájdalmat, mellfeszülést, idegességet, depressziót. A vizsgálatban a halolajnál hatékonyabban tudta enyhíteni a betegek tüneteit. Amit még fontos kiemelni: a Krill olaj használata nem azonnal eredményezi a tünetek csökkenését, folyamatos használat javasolt, hisz csak a terápia 45. napjától volt szignifikáns a különbség.

Ízületi gyulladás csökkentése: a  Journal of the American College of Nutrition -ban megjelent 90 beteg bevonásával végzett, placebo kontrollált kettős vak vizsgálatban a  krill olajat (300 mg naponta) placeboval hasonlították össze ízületi gyulladások esetében. Megállapították, hogy a Krill olaj 7 napos kezelést követően hatékonyan csökkenti az arthritis (ízületi gyulladás) tüneteit, a placebohoz képest.

Gyógyszerkölcsönhatások, mellyel számolni kell Krill olaj használata esetén:

vérhígítókkal (antikoagulánsokkal vagy thrombocita aggregációt gátló gyógyszerekkel), mint például aszpirin, warfarin, heparin, klopidogrel (Plavix),

nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel (NSAID-ok), mint például az ibuprofen (Advil), naproxen (Naprosyn, Aleve), diclofenac, melyeket különböző gyulladásos betegségek (pl. ízületi gyulladás) kezelésére használunk, csak orvosi felügyelet mellett javasoljuk a használatát!

Figyelem! Ez a cikk kizárólag tájékoztatási célra szolgál, nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására, megelőzésére és nem helyettesíti az orvosi szolgáltatásokat! 

Minőségi Rákolaj ajánlatok
MINŐSÉGI Rákolaj ajánlatokat kérek:

Rákolaj

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com