Kókuszolaj fogyasztása és a fogyás köztött valós kapcsolat áll fent

Az elmúlt években a kókuszolaj ritkán kapta meg azt az elismerést amit valóban megérdemelne.
Nem csupán mint “jó” telített zsírként kellene szerepelnie, a kókusz olaj egy kivételes gyógyítószer is, rengeteg hasznos egészségügyi alkalmazási területtel.
Néhány példa e “jó” telített zsír alkalmazási területeire:
Zsírégetés: Ironikus, nem igaz? Ez a telített zsír felgyorsíthatja a hasi régió karcsúsodását. Mostanra már két szilárd, embereken végzett vizsgálat mutatta ki, hogy mindössze két evőkanál kókuszolaj fogyasztása naponta (kb 30 ml), a férfiaknál és a nőknél is egyaránt, képes a hasra lerakódott zsírpárnák 1-3 hónapon belüli csökkentésére.

Az agyműködés növelése:
A mára már híres tanulmány 2006-ban jelent meg a “Neurobiology of Aging” nevű tudományos lapban. A tanulmány kimutatta, hogy a közepes láncú trigliceridek (bőségesen található belőlük a kókuszolajban) szervezetbe való bevitele 20 Alzheimer-kóros vagy enyhe kognitív zavarban szenvedő alanynál a ketontestek számának növekedéséhez vezetett. 90 perccel a kezelés után kognitív javulás volt mérhető a kevésbé súlyos kognitív zavarokkal szenvedőknél.
Fejtetű kiírtása: Ánizs permettel kombinálva a kókuszolaj jobb inszekticid mint a permetrin (0,43%).
Sebgyógyítás: A kókuszolajat időtlen idők óta használják a sebgyógyulás meggyorsítására.

A három azonosított mechanizmus a gyógyító hatások mögött:
1. felgyorsítja az újra hámosodási folyamatokat
2.növeli az antioxidáns enzim aktivitást
3.serkenti a kollagén térhálósító mechanizmust a megjavított szöveten belül.

A kókuszolaj szinergikusan működik a hagyományos kezelésekkel az égési sebgyógyulás elősegítésében is Fájdalomcsillapitó és lázcsökkentő hatás: a kókuszolaj bizonyítottan gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és láz-csökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik.

Fekély elleni hatása: Érdekes, hogy a kókusztejről kimutatták (amely magában foglalja a kókuszolaj komponenseket), hogy hatásosabb mint a hagyományos szukralfát alapú fekélyellenes gyógyszerek.
Gombaölő: 2004-ben 52 Candida faj izolátumot tettek ki kókuszolaj hatásának. A gomba legismertebb formája, a Candida albicans volt a legérzékenyebb a kezelésre.

A kutatók meg is jegyezték: “Kókuszolajat lenne ajánlott használni a gombás fertőzések kezelésére, tekintettel a növekvő számú gyógyszer-rezisztens Candida fajokra.” Tesztoszteron hormon termelését serkentő hatás: Patkányok heréjében csökkenti az oxidatív stresszt, ami jelentősen több tesztoszteron hormon termeléshez vezet.
Csökkenti a prosztataduzzanatot: Patkányokban csökkenti a tesztoszteron-indukált jóindulatú prosztata növekedést. A vér lipidek arányának javítása: A kókuszolaj következetesen javítja az LDL: HDL arányt a vérben.  Ezen hatását figyelembe véve, a kókusz olajat nem lehet ” olyan telített zsírnak nevezni, amely eltömíti az artériákat”. Növeli a zsírban oldódó tápanyagok felszívódását: A kókuszolajról nemrégiben kiderült az is, hogy fokozza a paradicsomból származó karotinoidok felszívódását.
A csontok egészsége: A kókuszolaj bizonyítottan csökkenti a csonton belüli oxidatív stresszt, ami megakadályozhatja a már osteoporotikus, csontritkulásos csont szerkezeti sérülését. (Megjegyzés: a csontritkulás egy mítosz, ahogyan jelenleg a tudományos kutatások mutatják.)
Fényvédő: a kókuszolaj 30%-kal kevesebb UV sugarat enged át a bőr felületére. Ez annyiban jó, hogy az UVA sugarak károsítják a bőrt, míg az UVB sugarak rendkívül hasznosnak bizonyulnak (közepes expozíció esetén). Természetesen, ha kókuszolajról beszélünk, a kókuszpálma csak egyetlen produktumára koncentrálunk.  Minden összetevő, beleértve a kókusz héj rostot, a kókusz fehérjét és a kókusz vizet is, kísérletileg bizonyítottan további terápiás alkalmazási területekkel bírnak. A leghatékonyabb kókuszolaj nyers olaj, fehér, kenhető, krémszerű állagú.
Hűtőben tartva megkeményedik, szobahőmérsékleten ujjon, tenyéren elolvad. Nagyszerű testápoló és ránctalanító is egyben. 

 

Minőségi Kókuszzsír ajánlatok
MINŐSÉGI Kókuszzsír ajánlatokat kérek:

Kókuszzsír

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com