Ellenőrzött.comKezdőlapSzőlőmag Kivonat

Szőlőmag kivonat antioxidánsokkal van tele, és erősen rákellenes

A szőlőt évezredek óta nagy becsben tartják, nem csak táplálkozási, de gyógyászati szempontból is. Az egyiptomiak már 6000 évvel ezelőtt előszeretettel fogyasztották, és számos görög filozófus is magasztalta erejét – persze utóbbiak főleg bor formájában preferálták. Az Európában élő népi gyógyászok a szőlőből készült kenőccsel kezelték a bőr- és szemproblémákat, a szőlő levelével állították el a vérzést, gyulladás- és fájdalomcsökkentő hatása miatt is előszeretettel használták, sőt még aranyér kezelésénél is nagy hasznát vették. Éretlen szőlővel enyhíteni tudtak a torokfájáson, szárított formában pedig székrekedés esetén használták. A szőlő mára a természetes gyógyászat egyik legfontosabb alapanyagává vált, s többek között olyan komolyabb betegségeket kezelnek vele, mint a rák, a kolera, a himlő vagy a máj és a vese elégtelenségei.

De mitől is ilyen hatékony a szőlő?
Elsősorban a benne található, a világ egyik legerősebb antioxidánsának tartott OPC-nek (oligomerikus proanthocianidin) köszönhetően. A klinikai vizsgálatok és a fogyasztói tapasztalatok is azt mutatják, hogy a szőlőmag kivonata hatékonynak bizonyul szinte minden területen, az érrendszeri problémáktól a rákon át a bőr öregedésének lassításáig.

A szőlőmagőrlemény és szőlőmagolaj rendszeres fogyasztása jelentősen növeli a vérben fellelhető antioxidánsok mennyiségét. Az antioxidánsok legfőbb tulajdonsága, hogy hatástalanítják a szervezetben felgyülemlő szabadgyököket, vagyis azokat a molekulákat, melyek roncsolják sejtjeinket, és szerepet játszanak az öregedési folyamatokban, emellett számos megbetegedés kialakulásáért valamint a kísérő tünetek súlyosbodásáért is felelősek.

Mi található a szőlőmagban?

Az antioxidánsok mellett E-vitamin, flavonoidok, linolin sav és rezveratrol is nagy koncentrációban található meg a szőlőmagban. A rezveratrol az egyik legelismertebb polifenol-vegyület, melyet a növény a fertőzések elleni védelem érdekében termel. Klinikai vizsgálatok során többször is kimutatták már a rezveratrol rákellenes, gyulladáscsökkentő, vércukorcsökkentő és a kardiovaszkuláris rendszerre gyakorolt jótékony hatását.

A szőlőmag felhasználása a gyógyászatban

Manapság egyre több területen használják a szőlőmag kivonatát, elsősorban olyan, szabadgyökökkel összefüggésbe hozott betegségek kezelésében, mint a szívroham, a cukorbetegség és a rák. A szőlőmag kivonata emellett hatékonyan véd a bakteriális fertőzésektől is.

A kékszőlőben található flavonoidok bizonyítottan csökkentik az úgynevezett rossz koleszterin szintjét. Bizonyára sokan hallottak már a „francia paradoxonról”: a sok zsiradékot tartalmazó francia étrend ellenére a szív- és érrendszeri megbetegedések száma Franciaországban lényegesen alacsonyabb, mint más, átlagosan kevesebb zsírt fogyasztó országokban. Az ok egyértelműen a nagy mennyiségben fogyasztott vörösbor jótékony hatásában keresendő.

Krónikus vénás elégtelenség

A krónikus vénás elégtelenség során az alsó végtagok ereiben tapasztalható megnövekedett nyomás fájdalmat, lábduzzadást, a lábak fáradékonyságát és megvastagodott, látható vénákat okoz. Számos kutatás bizonyította, hogy a szőlőben található antioxidánsok enyhítik a tüneteket.

Ödéma

A szövetek közötti folyadékfelhalmozódás számos okból kialakulhat, leggyakrabban műtétek és fertőzések következtében. Egy kutatás során megállapították, hogy azok a mellrákkal műtött betegek, akik naponta 600 mg szőlőmagkivonatot fogyasztottak, hat hónappal a műtét után lényegesen kevesebb ödémával rendelkeztek, mint a placebót fogyasztók. Egy másik tanulmány szerint a szőlőmagot rendszeresen fogyasztó sportolók sérülései is sokkal kisebb duzzanattal járnak az átlagosnál.

Magas koleszterinszint

Számos kísérlet és kutatás irányul manapság is a szőlőmag koleszterint csökkentő hatására. Az egyik során 40, magas koleszterinszinttel rendelkező embert vizsgáltak, és azt figyelték, hogy vajon a szőlőmagkivonat, a króm, vagy a kettő kombinációja a leghatékonyabb a csökkentésében. A krómot korábban is használták a koleszterinszint csökkentésére és az érelmeszesedés megelőzésére, azonban szőlőmaggal együtt közel kétszeres hatékonyságúnak bizonyult.

Egy másik tanulmány arról számolt be, hogy azoknak a dohányosoknak, akik négy héten át fogyasztották a szőlőmag kivonatát, majdnem felére csökkent a koleszterinszintjük.

Magas vérnyomás

A szőlőmagkivonat segíthet a magas vérnyomás kezelésében is. A benne található antioxidánsok megóvják az ereket azoktól a károsodásoktól, melyek magas vérnyomáshoz vezethetnek. Számos fogyasztó arról számolt be, hogy a szőlőmagőrlemény pár hetes szedése után elhagyta a magas vérnyomására felírt gyógyszert.

Rák

Az elmúlt években a rákkutatás egyik központi témája lett a szőlőmag, és annak kivonata. Az eddigi eredmények alapján kijelenthető, hogy rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák, a gyomorrák, a vastagbélrák, a prosztatarák és a tüdőrák kialakulásának kockázatát – emellett hatékonynak bizonyult a kemoterápiás kezelések mellékhatásai okozta károsodások megelőzésében is.

Egyéb felhasználási területek

A szőlőmag kivonatának rendszeres alkalmazását Alzheimer-kór, cukorbetegség, szürkehályog és aranyér esetén is javasolják.
A szőlőmagkivonat emellett öregedésgátló hatású, valamint védi szervezetünket az oxidatív stressz okozta savasodástól és a bakteriális fertőzésektől is.

Minőségi Szőlőmag Kivonat ajánlatok
MINŐSÉGI Szőlőmag Kivonat ajánlatokat kérek:

Szőlőmag Kivonat

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com