Ellenőrzött.comKezdőlapSpirulina, Búzafű

BIO Spirulina természetes táplálék-kiegészítő

A spirulina egy tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta,  mely mint „szuperétel” az egyik legrégebben forgalmazott természetes táplálék-kiegészítő.  Kiemelkedő a fehérjetartalma, így fontos alapvető aminosavakhoz juttatja a szervezetet, emellett igen jelentős a B-, C- és D-vitamin tartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is. Már egyes ősi kultúrákban is fogyasztották a „zöld aranyat”, az utóbbi évtizedekben azonban számos helyen mesterségesen is elkezdték termeszteni eme igen értékes algafajtát.

Bio afa alga, kék zöld alga, spirulinaA spirulina kedvező hatásai  igen sokrétűek, tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy általános egészségjavító, roboráló és egészségmegőrző hatással bír. Néhány kedvező hatás a legfontosabbak közül:

- immunrendszer-serkentő és erősítő hatású,
- gyulladáscsökkentő,
- segít megelőzni a daganatos betegségeket,
- csökkenti a lipid- és koleszterinszintet,
- normalizálja bélflórát, antibakteriális hatású,
- hozzájárul a szervezet lúgosításához,
- fokozza a termékenységet és segíti a várandósság egészséges lefolyását,
- tartalmaz \\\"boldogsághormont\\\", mely a szellemi teljesítőképességre is serkentőleg hat, illetve
- könnyen emészthető, szerves vas forrása.

Köszönhető mindez annak is, hogy a spirulina nem csak gazdag számos tápanyagfélében, hanem ezeket egyúttal az emberi szervezet számára igen kedvező, kiegyensúlyozott arányban tartalmazza.  A spirulina egészen pontosan a következő tápanyagokat tartalmazza jelentősebb mennyiségben:

- vitaminok : B1, B2, B5, B6, B9, B12, A, E, C, PP,
- mikroelemek: vas, jód, kalcium, nátrium, kálium, réz, magnézium, mangán, cink, foszfor, szelén, króm, vanádium,
- különböző enzimek, béta-karotinoidok, fikocianin, többszörösen telítetlen zsírsavak,illetve klorofill.
Fontos kiemelni még, hogy a spirulina nem csak a testre gyakorol  kedvező hatást, hanem a kedélyállapotra, illetve a szellemi teljesítőképességre is jótékony hatású! Alkalmas a rendszeres szedésre is, mellékhatások nélkül!

Újjáéledés csírákkal 2.rész

A csírafogyasztás kedvező hatásai egészen rendkívüliek. Ezt orvosi kutatások egész sora igazolja. Cikkünkben most megnézünk néhányat!

Vegyük szemügyre először is a csírák vitamintartalmát, mely igen kiemelkedő minden növényi táplálék között. Dr. Burkholder, a Yale Egyetem kutatója gabonák és hüvelyesek B-komplex vitamintartalmát vizsgálta a csírázás során.

A klorofill (chloros = zöld, phyllo = levél) egy összetett, sok nyomelemet tartalmazó magnéziumkötés, amely szerkezetében rendkívüli módon hasonlít az emberi vérben megtalálható hemoglobinhoz , azzal a különbséggel, hogy a hemoglobinban a magnézium helyett vas van. Akár ikreknek is tekinthetjük őket.

A zöld levélben nagy mennyiségben van jelen a magas vastartalmú kloroplasztisz, amely a sejtmaghoz hasonlóan a protoplazmában található. Egy fehérjeszerű anyagból áll, amelyben a klorofill kis magok formájában fekszik. Maga a klorofill az életképes levél alapfeltétele.

A klorofill-molekula magja 

1913-ban Richard Willstätter disszertációt írt a klorofillról. Ebben elmagyarázza, hogy a klorofill a benne tárolt napfény segítségével képes a halott anyagból élőt építeni. 1915-ben a klorofill-molekula felépítésének vizsgálatáért Nobel-díjat kapott. A szintén Nobel-díjas Dr. Hans Fischer pedig arra jött rá, hogy a zöld levelek kémiája megegyezik a hemoglobinéval. A klorofillok olyan magnézium-komplexek, amelyek elengedhetetlenül szükségesek a fotoszintézishez, azaz a fényből való energiakinyeréséhez.

A kloroplasztitok a vastartalmuknak köszönhetően képesek a fényenergiát felvenni – és bizonyos reakcióközpontokon keresztül – elektromos áramként továbbítani és tárolni. Ezek tehát apró fénygyűjtő központok, amelyek a klorofillrészecskékben megtartják a napfény energiáját, és párhuzamosan az emberi szervezet számára feldolgozható, energiában gazdag elektronformába alakítják át.

Fél pohár lucernacsíra több C-vitamint tartalmaz, mint egy pohár narancslé. Ez tény. Ráadásul a csíra gyakorlatilag érintetlenül kerül az asztalra, míg a bolti narancslé többszörös feldolgozást követően , és az is tény, hogy minden élelmiszer-feldolgozási eljárás rontja az élelmiszerek tápanyagértékét (hőkezelés, sütés, főzés stb.).

Minőségi Spirulina, Búzafű ajánlatok
MINŐSÉGI Spirulina, Búzafű ajánlatokat kérek:

Spirulina

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com