Ellenőrzött.comKezdőlapSpirulina, Búzafű

Alga tartalmaz béta-karotint: fontos antioxidáns, rákmegelőzés

A SPIRULINA ALGA egy parányi, fonálszerű édesvízi alga, növénytani jelentése \\\"spirulina=kicsi spirál\\\", ugyanis a mikroszkóp alatt spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad szemmel is látható sejtjei vannak.

Mint alga a Spirulina nem növény, mivel nincs sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma, ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén termelésre tette képessé őket.

A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis által tiszta táplálékká alakítján át. Az alga felelős azért, hogy bolygonkon intelligens élet alakulhatott ki, hiszen a Föld szén-dioxidot tartalmazó ősi légkörét oxigénnel dúsította, ezzel azt biologiailag felkészítette az életre. Joggal mondhatjuk, hogy a Spirulina alga életet ajándékoz.

Laikusok és táplálkozáskutatók egyaránt elragadtatással szemlélik ezt a parányi zöld erőművet, az algát, ami egészségünk számára nélkülözhetetlen. Intenzív zöld színét különösen magas klorofill tartalmának köszönheti a Spirulina alga, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos, rengeteg oxigént képes megkötni és szállítani a sejtekhez, akkora mennyiségben tartalmazklorofillt, mint gyakorlatilag semmi más - leszámítva persze a másik kis csodát, a Chlorella algát. Más növényekkel ellentétben a Spirulina alga nem rendelkezik erős sejthártyával.

Ez az egyik ok, amiért emésztőszerveink oly könnyedén juthatnak hozzá az algába lévő életfontosságú anyagokhoz. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartamazott vitálanyagok felszívódása 90% feletti, itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék - kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. 

Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteink. Az omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza a Spirulina alga. A Spirulina alga lúgos jellege, meggátolja szervzetünk elsavasodását, amelynek rovására a civilizációs betetgségek mintegy 80% - írható. 

AZ ALGA ÁLTAL TARTALMAZOTT LEGFONTOSABB ANYAGOK:

mintegy 2000 enzim, páratlan mennyiségű értékes növényi fehérje (60-70%), 18 aminosav, közöttük a 8 esszenciális aminosav, vitaminok, mint például a B-vitamin teljes skálája, vas, kálium, magnézium, cink, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak, mint a gammalinolénsav, muco- és poliszacharidok, phycocianin, amely egy lehetséges rákellenes fitotápanyag, pozitívan stimulálja az őssejteket, segít az allergiáért felelős magas hisztaminszint lebontásában. 

A Spirulina mikroalga magában hordozza az emberi szervezet számára szükséges összes, mintegy 4000 vitálisanyagot.

Ez a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensis algát egész szevezetünk erőforrásává.

A SPIRULINA ALGA LEGFONTOSABB BIOAKTÍV VEGYÜLETEI:

Ca-Spirulan: fő hatása az immunserkentés, rákos megbetegedés elleni hatás, vírusellenes hatás, vérképzés fokozása,
Szulfolipidek: antivirális hatás,
Béta-karotin: fontos antioxidáns, rákmegelőzés
Cyanovirin-N vírusellenes vegyület
GLA az arthritis, depresszió és elhízás ellen hat,
E-vitamin antioxidáns, májvédő, daganatmegelőzésben fontos szerepe van,
Fikocianin, kékes színanyagok toxicitását csökkentő, immunerősítő, vérképző, antivirális anyag.

Minőségi Spirulina, Búzafű ajánlatok
MINŐSÉGI Spirulina, Búzafű ajánlatokat kérek:

Spirulina

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com