A kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb ví­rusos fertőzést, a náthát és az influenzát.

A lángvörös kasvirág (gyakran használt magyar nevei: bíbor kasvirág, pi­ros kasvirág) a margarétához hasonló virágú növény, az Egyesült Államok középső részét borító füves vidékekről származik. Az indián törzsek szá­zadokon keresztül használták sebek gyógyítására vagy kígyómarás ellen­szereként. A gyógynövény az európai telepesek körében is azonnal nép­szerűvé vált; orvosaik mindenható gyógyszerként alkalmazták különféle fertőzésekre.

Olyannyira népszerű lett, hogy Európába átkerülve, Nagy­ Britanniában hamarosan kerti növényként díszlett. Az Észak-Amerikában honos növényt hosszú időn keresztül használták, ám a kasvirág a modern antibiotikumok felfedezésével a háttérbe szorult. Népszerűsége azonban napjainkban visszatért, mivel biztonságos immunerősítő szer.

A kasvirág kilenc faja közül három (Echinacea angustifolia, E. pallida és E. purpurea) használatos orvosi célokra. A növény különböző részeit (vi­rágzatát, leveleit, szárát, gyökerét) több száz gyógyszeripari termékben felhasználják, és számos formában léteznek. A kasvirág több hatóanya­gáról vélik úgy, hogy az immunrendszert erősíti, és az utóbbi években az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá vált világszerte.

Általánosan javallt:
náthával, influenzával szemben a szervezet erősítésére
fertőzések időtartamának és súlyosságának csökkentésére
szájpenész, légúti és húgyúti fertőzések, valamint középfülgyulladás ellen
bőrsérülések és -gyulladások gyógyítására

A kasvirág természetes antimikrobás és fertőzés-gátló: véd a baktériu­mok, vírusok, gombák és egyéb kórokozó mikrobák ellen. Az immun­rendszert általánosan serkenti. A gyógynövény hatásaként a sejtek egy természetes antivirális anyagot, az interferont fokozottabban termelik. Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos gyakran használni ezt a gyógynövényt - heveny fertőzések esetén akár naponta többször. Az Echinacea csökkenti és így normalizál ja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például az ekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják).

A kasvirág segíthet megelőzni a két leggyakoribb ví­rusos fertőzést: a náthát és az influenzát. A legteljesebben akkor fejti ki hatását, ha már a betegség első tüneteinél alkalmazzák. Egy vizsgálatba náthára hajlamos embereket vontak be: akik a szert nyolc héten át hasz­nálták, azoknál 35%-kal alacsonyabb volt a megfázás gyakorisága, mint a placebo-csoport tagjainál.

A náthát is ritkábban kapták el: 40 nap telt el a fertőzések között, szemben azzal a csoporttal. amelyiknek tagjai placebót kaptak (csak 25 nap volt ez az időszak). A vizsgálatok megerő­sítették, hogy a kasvirág akkor is hasznos, ha már beteg az illető; náthá­val vagy influenzával járó fájdalmaktól. Orrdugulástól vagy láztól szen­ved. Mindent összevéve, a kasvirágtól enyhülnek és hamarabb elmúlnak a tünetek.

A kasvirág hasznos lehet egyéb gyakran kiújuló be­tegségek leküzdésére, mint például az afta, a húgyúti fertőzések vagy a középfülgyulladás. Torokfájásra vagy mandulagyulladásra higítson fel kasvirágtinktúrát és gargarizáló szerként használja. Néha bakteriális fertőzésre, herpeszre (nemi her­peszre, ajakherpeszre és övsömörre egyaránt).

Hörghurutra vagy arcüreg-gyulladásra is alkalmazzák. Torokfájásra vagy mandulagyulladásra higítson fel kasvirágtinktúrát és gargarizáló szerként használja. A gyógynövényt idült fáradékonyság és AIDS kezelésére is használják; hatékonynak bizonyulhat bizonyos rosszindulatú daganatokkal szemben, különösen olyan betegeknél, akiknek az immunrendszerét sugárkezelés vagy kemoterápia károsította.

A kasvirág bőrbetegségekre is alkalmazható. A növényből készült folyadékkal sérüléseket, tályogot, ekcémát, égési sebeket, szájfekélyt vagy felfekvést is lehet gyógyítani.

Minőségi Echinacea ajánlatok
MINŐSÉGI Echinacea ajánlatokat kérek:

Echinacea

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com