Mangosztán: a rákbetegség-kezelés egyik kulcsfontosságú növényének is tartják

Igazi különlegességnek számít egész Európában, sőt még az USA-ban is a mangusztán vagy mangosztán, precízebben lila mangosztán (Garcinia mangostana) neveken ismert trópusi gyümölcs.

A mangusztán egyike a valódi egzotikus csodagyümölcsöknek

A Szunda-szigeteket, Indonéziát tekintik eredeti termőterületének, de Puerto Rico és Kolumbia trópusi vidékein, Délkelet-Ázsia bizonyos részein, sőt az indiai Keralában is akad belőle szép számmal. Az egészen különleges, éretten leginkább egy zigótára emlékeztető gyümölcs kis túlzással égig érő, jó 20-25 méteres fákon terem, csakis kézzel szüretelhető. A kisebb, mintegy 5-6 cm átmérőjű almához hasonló alakú gyümölcsöt nagyon vastag lila héj veszi körül, amelyet mindenképp el kell távolítani a fogyasztás előtt. A benne rejlő, gerezdekre bontható, középen magot tartalmazó, opálosan fehér gyümölcshús azonban rendkívül ízletes. Édes, lédús és igen magas a rosttartalma.

Mivel nem folyamatosan, hanem csak bizonyos időszakokban érik, meglehetősen borsos áron kínálják Európa-szerte. Rövid ideig tárolható, ezért a friss gyümölcsöt hűtve szállítják, illetve már eleve feldolgozott formában érkezik. A belőle készült frissen préselt gyümölcslé pl. nem csupán fantasztikus ízű, de rendkívül egészséges is. Természetesen konzerv formájában mangosztánnal is nagyobb eséllyel találkozhatunk az ázsiai élelmiszereket kínáló üzletekben, de aki egyszer kóstolta a friss gyümölcsöt, pontosan érzékeli, mennyit veszít a gyümölcs jellegzetes aromájából a feldolgozás során.

A mangosztán természetes gyógyszernek számít. Mivel a nyugati világban egyelőre alig terjedt el, megoszlanak a vélemények arról, hogy valóban csodagyümölcs-e.
Az biztos, hogy a friss gyümölcs megdöbbentő antibakteriális és parazitaellenes tulajdonságokkal rendelkezik.
Kifejezetten jótékony a húgyúti fertőzések kezelésére, segíti a sebgyógyulást, a hasmenéssel járó fertőzések, gombás megbetegedések kezelésében is igen hatékony, de a héját pl. bőrfertőzések kezelésére is alkalmazzák. Tudományosan nem alátámasztott tény, de sokan a rákbetegség-kezelés egyik kulcsfontosságú növényének is tartják. Rendkívüli a vitamin- és ásványianyag-összetétele – vizsgálatok bizonyítják, hogy pl. C- és E-vitamintartalma minden eddig ismertnél lényegesebben hatékonyabban hasznosul az emberi szervezetben.
Olyan antioxidánsokat is tartalmaz, amelyek valóban fantasztikus hatást fejtenek ki betegségek kezelésére alkalmazva. Mindezek egyelőre tudományos bizonyításra várnak, de az ősi népi gyógyászat eredeti termőhelyén régóta hatékonyan alkalmazza.

Minőségi Mangosteen ajánlatok
MINŐSÉGI Mangosteen ajánlatokat kérek:

Mangosztán

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com