Székrekedésben szenvedők számára kiváló hashajtó a lenmagolaj

A lenmag népi gyógyászati felhasználása sokrétű. Elsősorban a benne lévő nyálkaanyagoknak tulajdonítanak sok jó hatást, ezért régóta javasolt krónikus székrekedésben szenvedők számára.
Naponta 2-3x1 evőkanál lenmagot elegendő mennyiségű folyadékkal-alkalmanként 1,5-2 dl vízzel vagy gyümölcslével kell elfogyasztani. Hatását fokozandó összekeverhetjük reszelt almával, joghurttal vagy szilvaízzel is, de ebben az esetben is lényeges a bőséges folyadék.
A népi orvoslás régóta ismeri a nyálkaanyagok külsőleg keléseket érlelő, a gyulladt bőr feszülését csökkentő, lágyító hatását is. Régóta használják gennyes sebek érlelésére, valamint reumás fájdalmak enyhítésére, meleg vizes pépes borogatást helyezve a beteg testrészre.

Élettani hatásai:
Serkenti a renyhe bélműködést. A székrekedésben szenvedők számára kiváló hashajtó a lenmag. Többféle bőrbetegség kezelésére alkalmas. A lenmagból kisajtolt olaj külsőleg ekcéma, pikkelysömör kiegészítő kezelésére alkalmas. Említésre méltó, hogy a lenmagolaj fogyasztása a pikkelysömör tüneteinek enyhítésére napi étrendünkbe iktatva hatásos. Ezek a hatások a lenmagolajban található linolénsavnak köszönhetők, mely jótékonyan befolyásolja a gyulladáskeltő mechanizmusokat.

Rendszeres fogyasztásával csökkenthető a szívinfarktus veszélye, mivel a lenmagban található zsíros olaj többszörösen telítetlen esszenciális zsírsavakban, linol- és linolésavban gazdag. Ezeknek, a hatóanyagoknak tulajdonítható elsősorban az a sokféle hatás, melyek együttesen csökkenthetik a szívinfarktus veszélyét. A lenmagolaj rendszeres fogyasztása enyhén csökkenti a vérnyomást és a vér viszkozitását; a vérzsír-és a vérkoleszterinszintet.

Minőségi Lenmagolaj ajánlatok
MINŐSÉGI Lenmagolaj ajánlatokat kérek:

Lenmagolaj

Kérjük, ezt a mezőt is legyen szíves kitölteni!
Fel az oldal tetejére
2009 - 2018 © ellenorzott.com